Enturs bruk av personopplysninger

Behandlingen av personopplysninger er regulert i en egen lov i Norge. Lov om behandling av personopplysninger av 14.april 2000 nr. 31 med tilhørende forskrifter.

Dette regelverket oppstiller krav til behandling av personopplysninger, og ivaretar din rett til å bli beskyttet mot utidig innblanding i ditt privatliv. Den gir deg også mulighet til å få kontroll og oversikt over opplysninger og informasjon virksomheter har om deg.

Vi tar personvern på alvor fordi det handler om respekt for deg som bruker tjenesten. Vi behandler opplysningene i henhold til de til enhver tid gjeldene lover og regler. Info om dette finner du på datatilsynet.no.

Vi vil overholde retningslinjene som defineres fra GDPR-direktivet som trår i kraft i 2018.

 

 

Enturs bruk av persondata

Enturs app og reiseplanlegger på web

For at reiseplanleggeren skal fungere optimalt, bruker Entur informasjonskapser og trenger tillatelser til å hente informasjon om din enhet.

Fabric/Firebase

Entur bruker analyseverktøyet Fabric for å samle info om hvordan du bruker tjenesten. Fabric, som inngår i Googles mobilutviklingsplattform Firebase, bruker informasjonskapsler. Som behandlingsansvarlig for Entur-appen er det Entur AS som bestemmer hvilke opplysninger Google kan innhente om bruken av våre tjenester.

Fabric mottar bare generell webstatistikk, som for eksempel tidspunkt, språk og generell informasjon om din mobilenhet.

I tråd med vanlig praksis på internett, registreres brukerens IP-adresse av Entur-appen. Entur har valgt å legge inn et script som fjerner de siste sifrene fra din IP-adresse før info lagres av Google Analytics. Dette gjør at analyseverktøyet kan anslå din omtrentlige geografiske plassering, men adressen kan ikke brukes til å identifisere deg. Opplysninger som mottas er underlagt Google sine retningslinjer for personvern.

 

Tilbakemeldingsskjema

Vi i Entur ønsker at du sender inn dine synspunkter om tjenestene våre, samt at du sier ifra dersom du finner feil i ruteopplysningene. Dette gjør at vi kan forsøke å løse problemet så raskt som mulig.

Når du sender oss en henvendelse, får vi informasjon om din telefon/nettleser, og eventuelt en link til søkeresultatet du kontakter oss for. Informasjonen vi mottar, er for eksempel ditt operativsystem, OS-versjon og telefonmodell.

Vi mottar ingen identifiserbare personopplysninger om du ikke gir oss din epostadresse. Informasjonen lagres, men blir kun brukt til å løse din sak.

Hvis du ønsker svar på din tilbakemelding, må du opplyse om din epostadresse. Denne vil bli lagret sammen med din henvendelse i Enturs saksbehandlingssystem. Om epostadressen din allerede finnes i Enturs systemer, vil henvendelsen legge seg inn i ditt kundeforhold. Dette gjør det enklere for oss å sette din henvendelse i kontekst, dersom du for eksempel har hatt lignende henvendelser tidligere. Dersom du ikke ønsker at henvendelsen legges under din kundeprofil, kan du opplyse om dette, så legger vi den i en separat kontaktprofil.

 

Tilganger

For at appen skal fungere optimalt trenger den forskjellige tilganger til telefonen din. Disse tilgangene må du i de fleste tilfeller godkjenne at vi får bruke. Du kan også regulere dette i din telefons innstillinger.

Entur-appen kan be om følgende tilganger:

Din posisjon
For at søket med «Fra min posisjon» skal fungere, må Entur vite hvor telefonen befinner seg. Denne tilgangen brukes ikke til annet enn å finne beste reiseforslag til deg raskest mulig.

Posisjonen finner vi ved hjelp av telefonens GPS-funksjon, WiFi-tilkoblinger, IP-adresser, RFID, Bluetooth MAC-adresser og GSM/CDMA-celle ID Om vi vil vite hvor du er, spør vi om lov først.

Nettverkskommunikasjon
For at appen skal kunne søke etter de beste reisene for deg, trenger den tilgang til internett. Dette får den enten via WiFi eller mobilt nettverk.

Ringe telefonnummer direkte
I appen har man mulighet til å ringe kundesenteret om man trenger bistand. Vi har lagt dette enkelt tilgjengelig i appen, slik at man slipper å skrive ned nummeret, gå ut av appen og til telefonen for å taste inn nummeret til kundesenteret.

Telefonens identitet

For billettkjøp i app lagres telefonens identitet. Dette er av sikkerhetsmessige årsaker fordi billetten kun kan lastes ned til én enhet. Dermed er billetten låst til en telefons identitet, og kan ikke sendes eller distribueres til andre. For å ivareta disse sikkerhetsmessige behovene lagres dermed telefonens identitet uavhengig av kundens identitet. Det er derfor ingen kobling mellom kundeidentitet og telefonidentitet.

Enturs selskapsside

På entur.org bruker vi informasjonskapsler for å sikre at innholdet er relevant og brukerrettet.

Ved å besøke entur.org og denne nettsidens undersider, samtykker du i at det blir plassert informasjonskapsler i nettleseren din, siden de fleste nettlesere er stilt inn slik at de automatisk godtar informasjonskapsler.

 

Kapslene husker innstillinger og samler inn statistikk. Dersom du ikke ønsker at vi bruker informasjonskapsler, kan du besøke nettvett.no for å finne ut hvordan du endrer innstillingene i din nettleser.

Dette kan føre til at våre nettsider ikke fungerer optimalt.

 

Entur ønsker at du raskest mulig skal kunne finne det du leter etter. For å lage et brukerrettet nettsted, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics til å analysere brukermønsteret til de som besøker nettsiden. GA bruker informasjonskapsler som registrerer IP-adressen din og gir informasjon om hvordan brukerene navigerer på nettstedet.

Informasjonen fra Google Analytlics blir lagret på serverne til Google i USA og blir håndtert i tråd med Googles retningslinjer for personvern.

En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores til en bestemt enhet og dermed også til deg som enkeltperson. Derfor har Entur lagt til et script som fjerner de siste sifrene fra IP-adressa før informasjonen blir lagret hos Google. Dette gjør at IP-adressen ikke kan brukes til å identifisere deg.