Om Entur

Entur gjør det enklere å reise kollektivt

Vi samler all informasjon om rutetider og stoppesteder for alt av buss, tog, trikk, bane og båt i hele Norge. Dette gjør at du kan planlegge hele reisen din på ett sted – uansett hvor du skal.

Én tjeneste for deg som reiser

Når alle reisedata er samlet på ett sted, kan du planlegge reisen din fra én tjeneste uansett hvor i landet du skal. Uansett om reisen går på tvers av fylkesgrenser, og uansett om reisen går med buss, bane eller båt. Eller en kombinasjon av disse. Vi har laget en nasjonal reiseplanlegger, og du kan prøve den her.

Entur eies av staten. Vår oppgave er å gjøre det så enkelt som mulig å reise kollektivt. Entur er nøytrale, slik at ingen kollektivselskaper kan betale for å synes bedre i våre reiseforslag. Forslaget du får, skal dermed være den beste reiseruten for deg.

Vi håper og tror at flere vil velge å la bilen stå når det blir enklere å finne frem i kollektivtilbudet. Og enda enklere blir det om du også kan kjøpe alle billettene på samme sted. I løpet av 2018 skal vi jobbe for å få flere kollektivselskaper til å tilby salg av sine billetter via Entur. Og på lang sikt ønsker vi at du skal kunne kjøpe billett til hele reisen, uansett hvor du skal.

Les mer om vårt samfunnsoppdrag

Vi samler inn data, setter sammen – og deler den gratis ut igjen

I Norge er det i dag over 60 kollektivoperatører, med hver sine rutetider og data.

Frem til nå har hvert selskap hatt sine egne rutiner for hvordan de presenterer rutetider og annen reiseinformasjon. Noen har pdf-filer du må lete igjennom for å finne rutetidene, mens andre har egne apper. All denne informasjonen samler Entur nå på ett sted.

Det pågår altså en nasjonal dugnad der kollektivselskaper sender inn sin reiseinformasjon. Informasjonen samler vi i et felles format. Da behøver ikke kollektivselskapene bruke ressurser på å bygge sine egne reiseplanleggere og sine egne måter å håndtere reisedata på. De kan heller konsentrere seg om det de er eksperter på: Å kjøre tog, trikk, buss og båt.

Alt vi lager og gjør skal være anvendbart av andre virksomheter. For eksempel kan kollektivselskaper velge å ta utgangspunkt i den nasjonale reiseplanleggeren og lage sin egen versjon av den, med sitt eget navn. Og det er ikke bare kollektivoperatører som skal kunne utvikle tjenester basert på reiseinformasjonen vår. Vi samarbeider for eksempel med Obos, som undersøker hvordan våre reisedata kan brukes til å vise hvordan man kan reise kollektivt til visning.

Entur har allerede samlet togtilbudet

Entur driver jernbanens kundesenter på Lillehammer og i Trondheim. Her sitter mer enn 90 medarbeidere klare for å motta og besvare henvendelser knyttet til togtilbudet på telefon, epost, chat og i sosiale medier. Det er også Entur sine ansatte du møter på de togstasjonene som har betjent service. I tillegg har vi rundt 200 billettautomater på jernbanestasjoner i hele landet.  Vi er med andre ord godt rustet for at Norge nå får flere togoperatører. Ved å håndtere billettsystemene for alle tog, forsikrer vi at det blir like lett for deg å kjøpe billett også i morgen. Reformen kan gi flere togselskaper på skinnene, men du vil kunne kjøpe billetter til alle gjennom oss.