Entur-appen

2. november lanserte Entur hele Norges reiseplanlegger

Nå kan du gå inn i AppStore og Google Play og laste ned appen som gjør det enklere å reise kollektivt i hele Norge.

Reiseforslagene du får servert er satt sammen basert på alle tilgjengelige kollektivtyper og selskaper, og skal sørge for å gi deg en så rask og enkel reise som mulig. Siden Entur er et statlig initiativ, kan du være trygg på at reiseforslagene er nøytrale — hos oss kan ingen kjøpe seg til bedre plassering i søkeresultatene.

Med et tastetrykk får du oversikt over holdeplassene i nærheten av deg, slik at du enkelt kan se hvor lenge det er til neste avgang. Du kan også planlegge reiser fra A til B, og velge avreisetidspunkt fremover i tid. Slik blir appen alltid relevant —om du reiser langt eller kort, med god eller dårlig tid. Dessuten kan du filtrere på hvilke typer transportmidler du ønsker eller ikke ønsker å reise med. Slik kan du skreddersy forslagene etter dine reisevaner. Appen lærer seg deg å kjenne, slik at den viser informasjon som den tror du vil ha nytte av.

Siden kollektivtransport ikke alltid er i rute, er det greit å vite at appen opplyser om forsinkelser og gir forslag om alternative reiseruter dersom det oppstår avvik i trafikken. Disse funksjonene er avhengige av at de som kjører leverer slik informasjon.

Reiser man i et område hvor man er lite kjent, er det ikke alltid lett å vite hvilke holdeplasser man skal søke etter. Entur-appen tar utgangspunkt i din telefons posisjon, og ved å søke på adressen du skal frem til, får du reiseforslag med kart som viser deg hvordan du skal gå til nærmeste holdeplass for avgang, og hvordan du går fra siste holdeplass og helt frem til destinasjonsadressen.

Appen er i stadig utvikling, og vi kommer til å oppdatere den med nye funksjoner straks vi har de klare. I dag kan du kjøpe enkeltbilletter for barn og voksne til alle avganger for Ruter og NSB. På sikt skal vi selvfølgelig selge billetter fra flere selskaper og passasjerkategorier.

Last ned appen i dag, og bli med oss på reisen mot et samlet kollektiv-Norge.