Entur i finalen om bransjepris

Når den internasjonale kollektivsektoren møtes til Global Public Transport Summit står Entur som en av tre kandidater for å motta en pris i kategorien «Designprosesser og produkter»

Under UITP Awards deles det ut priser til forskjellige prosjekter som driver kollektivbransjen fremover. 

Entur er innstilt til prisen i kategorien “Designprosesser og produkter”.

 

Samarbeid får oppmerksomhet

Entur er Norges nasjonale hub for kollektivdata. Nå ligger over 4 000 rutetabeller og 60 000 stoppesteder samlet fra over 60 kollektivselskaper i våre databaser.

Et viktig kriterium for kåringen var samarbeid.

Takket være et felles løft fra kollektivbransjen har Enturs databaser nå så godt som hele landets kollektivtilbud samlet på ett sted, og dette får nå en fortjent oppmerksomhet i utlandet. 

 

Åpne data til alle

Med et solid datagrunnlag bidrar vi til at kollektive og bærekraftige reiser blir tilgjengelig for flere reisende. De data som vi har samlet inn deler vi nemlig videre som åpne data. Det gjør at utviklere kan koble seg til datakilden og vise frem kollektivreiser i sine tjenester.

Yr gjorde det enkelt for utviklere å vise brukerne sine pålitelige værmeldinger i sine apper. Nå kan man enkelt vise relevant informasjon om kollektivtrafikk der brukeren har bruk for det.

Slik som finn.no har gjort det på Torget for eksempel. Om du ser på en annonse er det stor sannsynlighet for at du også kan finne frem til selgeren med kollektivtrafikk ved et enkelt klikk.  

 

Internasjonal samling

Annethvert år arrangerer den internasjonale kollektivtrafikkforeningen UITP en verdenskonferanse for sektoren, som i år foregår i Stockholm. Konferansen besøkes av over 2 500 deltakere fra organisasjonens drøye 100 medlemsland, og er derfor sektorens viktigste samlingspunkt. Å bli løftet frem som en av de beste innen design og produktutvikling der, er viktig og stort for oss i Entur. 

 

Vi kommer lenger sammen

Vi er veldig spente på om vi kommer helt til topps i finalen i Stockholm. Uansett hvordan det går, vil vi gjerne takke og dele æren med våre gode samarbeidspartnere rundt om i landet.  

Vinneren annonseres 12. juni.  

Les mer om finalistene her