Alt du trenger å vite om Interrail

Med Interrail-billett kan du reise rundt i hele Europa med tog. Prisen avhenger av hvor lenge du er borte og alderen din. Billetten gjelder for ungdom, voksne, familier og seniorer.

I forbindelse med korona-utbruddet, fraråder helsemyndighetene enhver reise ut av landet som ikke er strengt nødvendig. Les mer

 

Med Interrail-billett kan du velge mellom å reise i hele Europa eller kun ett enkelt land. Billetter kan du bestille på telefon via kundesenteret på 61 27 90 88 og betjente togstasjoner. Det er en bookingavgift på 195 kr pr. interrail-billett ved kjøp i Norge. Ønsker du å bestille på en ekstern nettside kan europarundt.no være et alternativ for deg. Husk å ha passnummer tilgjengelig.

Interrail Pass Priser 2020 (1.1)

  • Interrail for ungdom: fra 12 år til inntil fylte 28 år
  • Interrail for voksne: fra fylte 28 år
  • Interrail for seniorer: over 60 år, til en rabattert pris
  • Familietilbud: inntil to barn under 12 år pr voksen reiser gratis

Interrail Global Pass

Billetten gjelder i hele Europa, og du kan velge om du vil betale for et begrenset eller ubegrenset antall reisedager innenfor en gitt periode. Du kan velge mellom ti ulike varianter.

Hvis du kjøper en av Flexi-variantene, kan du selv velge hvilke dager du vil reise innenfor den totale gyldighetstiden.

Interrail-billetten gjelder ikke for reise i bostedslandet, men den kan benyttes for én utreise og én returreise i bostedslandet. Reisene må foretas innenfor billettens totale gyldighetstid, og gjøres i løpet av én dag.

For reisende fra Nord-Norge aksepteres det at det brukes to reisedager hver vei når dette er nødvendig.

Interrail for enkelt-land/ Interrail OneCountry Pass

Du kan kjøpe Interrail for ett enkelt land. Her kan du velge fritt blant nesten alle land i Europa. Du kan ikke kjøpe Interrail for Norge hvis du er fast bosatt her. Det er flere varianter av denne billetten med forskjellig antall reisedager og prisnivå. Du finner prisen for ditt ferieland i prislisten.

Interrail One Country Pass er kjekt å kombinere med en billig flybillett – da kommer du raskt til reisemålet og kan bruke tiden på å utforske ditt utvalgte ferieland.

Plassbilletter og tilleggsavgifter

Det er en bookingavgift på 195 kr pr. Interrail-billett ved kjøp i Norge.

Endel tog har obligatorisk eller frivillig plassreservering. Du bør ta høyde for ekstra kostnader til sitte- og eventuelt soveplasser på Interrailturen.

Vær oppmerksom på at det er obligatorisk plassreservering på ICE-toget København – Hamburg i perioden 12. juni til 4. september, og Oslo – Stockholm (hele året). På toget Oslo – Gøteborg kan du sikre deg en komfortabel sitteplass ved å bestille plass i Vy Komfort til kroner 100. (Uten tillegg hvis du har Interrail 1. klasse).

Les mer om plassreservasjoner her

Last ned RailPlanner Appen

Med RailPlanner-appen kan du planlegge reiseruten og finne detaljert informasjon om togene du kan ta. Den fungerer også offline når du er underveis.

Skal du reise i Italia, kan du også reservere plasser via appen og laste dem ned på mobilen. Dette fungerer bare når du er tilkoblet internett.

Last ned appen på iPhone og Android.

 

Om salg av Interrail-billetter i Norge

Entur AS har på oppdrag av Jernbanedirektoratet ansvar for salg av internasjonale billetter til nordmenn i Norge, herunder salg av Interrailpass. Enturs salg av  Interrailpass via betjente stasjoner og kundesenter skjer gjennom et samarbeid med Silverrailtech AB.

Silverrailtech AB i Sverige er salgsagent for Eurail Group. Europarundt.no er en underagent av Silverrailtech, og de selger Interrailpass via web til kunder i Norge.

Entur AS samarbeider med Silverrailtech AB om markedsføring og salg av Interrailpass i Norge.

Entur er opptatt av at det skal være enkelt å kjøpe Interrailpass. Samarbeidet med Silverrailtech sikrer at norske kunder kan kjøpe dette produktet både via Entur AS sitt kundesenter, på Entur sine betjente togstasjoner, og via europarundt.no.