Tog i utlandet

Vi hjelper deg gjerne med din togreise til Europa. På denne siden finner du relevant informasjon. For å bestille billetter kan du kontakte vårt kundesenter eller de betjente billettsalgene.

I forbindelse med korona-utbruddet, fraråder helsemyndighetene enhver reise ut av landet som ikke er strengt nødvendig. Les mer

 

Togreiser til utlandet blir stadig mer populært. I bevegelsen som har oppstått er det tydelig at folk ønsker å reise på en bærekraftig og behagelig måte til Europa.

Entur har det statlige ansvaret for salg av billetter til togreiser i utlandet. I de betjente billettsalgene og på våre kundesentre sitter det saksbehandlere og nøkkelpersoner med høy kompetanse på det europeiske togtilbudet. I sitt daglige arbeid søker de opp reiser og bestiller billetter til de fleste landene som er med i det europeiske togtilbudet.

Vi har valgt å åpne opp deler av kunnskapsbasen som våre ansatte bruker. Her finner du en samling artikler som kan komme til nytte når du planlegger din togreise til Europa. Med dette håper vi å bidra til bedre informasjon slik at flere velger en reise på skinner.

Gå til kunnskapsbasen

Kunnskapsbasen er ikke en bookingportal eller reiseplanlegger. Det finnes i dag ingen gode løsninger for digital bestilling av billetter for hele Europa.

Du kan bestille reiser via våre betjente billettsalg på stasjonene i Bergen, Trondheim, Stavanger, på Oslo Lufthavn og Oslo S. Billetter kan også kjøpes fra vårt kundesenter.

For reiseplanlegging anbefaler vi appen RailPlanner. Besøk bloggene seat61.com og togbloggen.no for inspirasjon og tips. I tillegg anbefaler vi Facebook-gruppen Togferie, som har blitt et godt forum for spørsmål og diskusjoner rundt togreiser til utlandet. Entur er også medlem av gruppen, og om du tagger oss i et innlegg i gruppen, vil vi forsøke å svare på spørsmålet som blir stilt.

Om du ønsker kjøpe Interrail-billetter selv, kan du gjøre det på europarundt.no og interrail.eu. Les mer om Interrail her.

Du kan også lese mer om Interrail i kunnskapsbasen.

Hva Entur tilbyr:

Entur kan hjelpe deg med å planlegge og bestille billetter til en togreise i utlandet. Vi kan hjelpe deg med både Interrail-billetter og vanlige reisebilletter fra A til B.

For billettbestilling:

Ring 61 27 90 88  og bruk tastevalg 2.
Åpningstidene er mandag– fredag: kl. 08:00 – 16:00

Du kan også besøke våre betjente billettsalg. Se åpningstider.

 

Tilbudet varierer etter hvor du vil reise. Kartet under er delt inn i tre soner, etter hva Entur kan tilby.

Sone 1 (grønn sone)

Billetter til de fleste byer, Interrail One Country Pass og Interrail Global Pass samt plassreserveringer innenfor denne sonen.

Sone 2 (lys grå sone)

Kun salg av Interrail, One Country Pass og Interrail Global Pass samt billetter til noen byer tilsvarende som reiser i Sone 1 (grønn sone).

Sone 3 (mørk grå sone)

Ingen plassreservering eller tilbud i denne sonen.

Figuropphav fra Maix under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Generic lisens

 

For mer detaljert informasjon om hva Entur kan hjelpe med fra land til land, trykk her.

 

Entur er et ikke-kommersielt og politisk nøytralt selskap. Nettsider og fora som nevnes på denne siden og i kunnskapsbasen er valgt fordi vi mener de er nyttige for planlegging og kjøp av togreiser i Europa. Vi har ingen kommersielle avtaler med disse nettstedene.